Překážky volného pohybu pracovníků v judikatuře Evropského soudního dvora - Čamrová, Eva; Grmelová, Nicole, 1975-; Balarin, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Cílem mé diplomové práce je seznámit čtenáře s problematikou volného pohybu pracovníků, především s jeho jednotlivými překážkami. V teoretické části seznamuji s jednotlivými pojmy (pracovník, veřejný pořádek, veřejná bezpečnost, jazykové bariéry, uznávání kvalifikací, atd.) a v části analytické již aplikuji teoretickou část na praxi ESD. Vybrala jsem rozsudky, které v dané oblasti považuji za stěžejní a podrobněji je rozebrala.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: komerční právo [obor dipl. práce]; sociální zabezpečení; diplomové práce; social security; master's theses