Možnosti a problémy venkovských sídel na příkladu mikroregionu Rychnovsko - Zemanová, Miroslava; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Trhlínová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Tato práce se zabývá problémy a možnostmi zachování venkovských sídel na příkladu mikroregionu Rychnovsko. Prostřednictvím této práce jsem chtěla zjistit, jaké postavení mají venkovská sídla a na čem jejich postavení závisí. V jedntotlivých kapitolách je popisován historický vývoj a současný stav. K posouzení současného stavu jsem analyzovala zemědělství, ekologické zemědělství, agroturistiku, nezaměstnanost, veřejnou dopravu, občanskou vybavenost a suburbanizaci. V další kapitole jsem pak popsala dopady Programu rozvoje venkova za plánovací období 2000-2006 a v poslední kapitolce jsem navrhla doporučení pro další možný vývoj a rozvoj vesnických sídel.
Vedoucí práce: Jaroslava Kadeřábková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses