Současný stav přípravy zemí Vyšegrádské čtyřky na zavedení eura - Laurincová, Silvia; Hitzgerová, Gabriela, 1944-; Hitzgerová, Vlasta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Spolupráca v rámci Vyšehradskej štvorky dosiahla mnoho úspechov, ktoré sa stali inšpiráciou pre jej ďalšie fungovanie a existenciu. Najvýznamnejší bol vstup členov V4 do EU, ktorý absolvovali 1. mája roku 2004. Čo ich ešte čaká je vstup do eurozóny, ktorý si vyžaduje dôkladnú prípravu. Predmetom bakalárskej práce je skúmanie jednotlivých členov V4 z hľadiska ich príprav na prijatie eura, popis ich reálnej a nominálnej konvergencie a snahy eliminovať aktuálne problémy a nedostatky.
Vedoucí práce: Gabriela Hitzgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses