Zdanění korporací v Rakousku a daňová reforma z roku 2005 - Bechyňová, Iveta; Láchová, Lenka, 1959-; Jelínek, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce se zabývá současným zdaněním korporací v Rakousku. První kapitola obsahuje charakteristiku daňového mixu Rakouska a analyzuje vývoj složené daňové kvóty. Druhá kapitola se věnuje konstrukci základu daně se zaměřením na tvorbu opravných položek a rezerv, odčitatelných položek v oblasti výzkumu, vývoje, investic do vzdělání a uplatnění daňové ztráty. Třetí kapitola pojednává o současných změnách, které do systému přinesla reforma z roku 2005. Těžištěm této kapitoly jsou dvě oblasti zdanění korporací, a to zdanění skupin a snížení statutární sazby daně ze zisku korporací. Čtvrtá kapitola posuzuje vliv daňové reformy na konkurenceschopnost Rakouska v oblasti zdanění korporací a na atraktivitu této země z pohledu nadnárodních korporací. I přes některé nedostatky korporativního zdanění si Rakousko udrželo konkurenceschopnost a zvýšilo svoji atraktivitu pro nadnárodní korporace a investory.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor dipl. práce]; Rakousko; diplomové práce; Austria; master's theses