Možnosti riadenia kurzového rizika - Sedláčko, Richard (2007)
Práca sa zaoberá analýzou možností, ktoré poskytujú menové deriváty a iné nástroje pri riadení menového rizika nefinančných firiem. Rizikami a nákladmi, vyplývajúcimi z pohybu menových kurzov, pre firmy zapojené do medzinárodného obchodu. Rozšírenosť používania derivátových produktov pri riadení menového rizika u nefinančných firiem.