Rovná daň na Slovensku a jej dopady na verejné rozpočty a dôchodky obyvateľstva - Jakubčíková, Magdaléna (2007)
Táto práca sa zameriava na analýzu dopadov rovnej dane na verejné rozpočty a na vybrané typy domácností na Slovensku. V úvodných častiach práce sú prezentované teoretické východiská rovnej dane, ktoré sú spojené s pôvodným návrhom rovnej dane amerických ekonómov Roberta E. Halla a Alvina Rabushku, koncepcia daňovej reformy na Slovensku uskutočnená v roku 2004 a súčasný daňový systém na Slovensku. Praktická časť sa zoberá samotnou analýzou rovnej dane, skúmajúc daňové zaťaženie práce a plnenie daňových príjmov verejných rozpočtov na Slovensku. V záverečnej časti sa práca venuje pozitívam a negatívam vyplývajúcich zo systému rovnej dane na Slovensku.