Rovná daň na Slovensku a jej dopady na verejné rozpočty a dôchodky obyvateľstva - Jakubčíková, Magdaléna; Kubátová, Květa, 1952-; Zelenka, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Táto práca sa zameriava na analýzu dopadov rovnej dane na verejné rozpočty a na vybrané typy domácností na Slovensku. V úvodných častiach práce sú prezentované teoretické východiská rovnej dane, ktoré sú spojené s pôvodným návrhom rovnej dane amerických ekonómov Roberta E. Halla a Alvina Rabushku, koncepcia daňovej reformy na Slovensku uskutočnená v roku 2004 a súčasný daňový systém na Slovensku. Praktická časť sa zoberá samotnou analýzou rovnej dane, skúmajúc daňové zaťaženie práce a plnenie daňových príjmov verejných rozpočtov na Slovensku. V záverečnej časti sa práca venuje pozitívam a negatívam vyplývajúcich zo systému rovnej dane na Slovensku.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor dipl. práce]; rovná daň; diplomové práce; flat-rate income tax; master's theses