Rovnost příležitostí mužů a žen - Mottlová, Lucie; Krebs, Vojtěch, 1950-; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Tato práce se zabývá problematikou rovných příležitostí mužů a žen v kontextu postavení žen na trhu práce v EU a ČR. Zabývá se rozdílným postavením žen a mužů na trhu práce, segregací žen do určitých povolání a mzdovými rozdíly mezi oběma pohlavími. Tato práce je rozdělena do čtyř základních kapitol. První kapitola popisuje základní ekonomické teorie, které se věnují problematice rozdílného zacházení mužů a žen na trhu práce. Druhá kapitola vymezuje základní legislativní a institucionální prostředí v EU a ČR. Třetí kapitola charakterizuje zákldní ukazatele na trhu práce v EU a ČR. Poslední kapitola analyzuje příčiny mzdových rozdílů mužů a žen v ČR a hledá možné nástroje na odstranění těchto rozdílů.
Vedoucí práce: Vojtěch Krebs
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; zaměstnanost; gender; ekonomické teorie; diplomové práce; employment; gender; economics (theory); master's theses