Kvantifikácia operačného rizika v bankách - Vnuková, Lenka; Brada, Jaroslav, 1964-; Pígl, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Modely kvantifikace operativního rizika v bankách: přístup základního ukazovatele (BIA), standardizovaný přístup (SA), pokročilé přístupy (AMA). Zaměření na LDA přístup a jednotlivé fáze kvantifikace operativního rizika. Zdůraznění problémů kvantifikace z praktického hlediska: nedostatek kvalitních bankovních dat, krátké časové řady, možné zkreslení dat, problém volby prahu dělícího ztráty na normální a extrémní, problematika podchycení ztráty v čase, míchání interních a externích dat, nemožnost zohlednění vzájemných vazeb mezi jednotlivými kategoriemi operativního rizika. Stručný popis aplikace rámcových pravidel z Basel II na území Slovenské republiky.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses