Orgány statutárního města Mladá Boleslav - Kažmírová, Ingrid (2007)
Diplomová práce se zabývá charakteristikou postavení orgánů statutárního města Mladá Boleslav. Zejména je kladen důraz na zastupitelstvo města a jeho výbory, radu města a její komise, primátora a magistrát. Cílem je zaměřit se na jejich postavení, strukturu, pravomoc a působnost. Dále se snaží zachytit změny u jednotlivých orgánů, ke kterým došlo jak z hlediska demografických tak sociálních charakteristik. Konkrétně jsou porovnávány dvě po sobě jdoucí volební období 1998-2002 a 2002-2006.