Analýza změn na pojistném trhu v České republice a Slovenské republice po vstupu do Evropské unie - Řeháčková, Adriana; Vojík, Vladimír, 1944-; Křivohlávek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Historie světového pojišťovnictví a pojišťovnictví v České a Slovenské republice. Obecná charakteristika pojistného trhu. Pojednání o nejvýznamnějších produktech neživotního a životního pojištění. Analýza vývoje pojistných trhů v České a Slovenské republice v letech 2003 až 2005. Porovnání předepsaného pojistného, nákladů na pojistná plnění a koncentrace pojistných trhů. Uvedení odvětví neživotního a životního pojištění, o které byl na obou pojistných trzích největší zájem. Analýza změn na trhu životního pojištění po zavedení důchodové reformy ve Slovenské republice. Uvedení pojišťoven s největším podílem na celkovém předepsaném pojistném trhu v České a Slovenské republice. Porovnání vybraných nabídek kapitálového životního pojištění z obou pojistných trhů metodou General Electric.
Vedoucí práce: Vladimír Vojík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; finance; pojišťovnictví; diplomové práce; finance; insurance; master's theses