Finanční anylýza společnosti KAROSA, a.s. - Vatolinová, Darja (2007)
Bakalářská práce na téma Finanční analýza společnosti KAROSA, a.s. si klade za cíl teoreticky vysvětlit zvolený metodický aparát při zpracování finanční analýzy a následně tuto teorii uvést do praxe u podniku KAROSA, a.s. Finanční analýza je jedním z hlavních nástrojů řízení podniku. Tato práce ve své teoretické i praktické části zahrnuje nejpoužívanější ukazatele a postupy, které jsou v dnešní době přijímané za standard. Praktická část finanční analýzy vychází z účetních výkazů společnosti za období 2001-2005 a jejím hlavním cílem je zhodnotit finanční zdraví společnosti KAROSA, a.s.