Dôchodková reforma v Čile a jej súčasné problémy - Bieliková, Michala (2007)
Práca sa zaoberá rozborom dôchodkovej reformy v Čile, v ktorej ako prvej krajine na svete bol v roku 1981 priebežný dôchodkový systém nahradený povinným dôchodkovým sporením na osobných účtoch v súkromných dôchodkových spoločnostiach. Prvá časť práce popisuje možné prístupy k riešeniu nedostatkov priebežne financovaného dôchodkového systému. Druhá časť popisuje samotnú dôchodkovú reformu v Čile, od jej transformácie až po súčasné nastavenie. Tretia časť rozoberá makroekonomické dopady tejto reformy a posledná časť sa zaoberá aktuálnymi problémami s ktorými sa Čile potýka a návrhami na zlepšenie.