Dôchodková reforma v Čile a jej súčasné problémy - Bieliková, Michala; Izák, Vratislav, 1941-; Prušvic, David, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práca sa zaoberá rozborom dôchodkovej reformy v Čile, v ktorej ako prvej krajine na svete bol v roku 1981 priebežný dôchodkový systém nahradený povinným dôchodkovým sporením na osobných účtoch v súkromných dôchodkových spoločnostiach. Prvá časť práce popisuje možné prístupy k riešeniu nedostatkov priebežne financovaného dôchodkového systému. Druhá časť popisuje samotnú dôchodkovú reformu v Čile, od jej transformácie až po súčasné nastavenie. Tretia časť rozoberá makroekonomické dopady tejto reformy a posledná časť sa zaoberá aktuálnymi problémami s ktorými sa Čile potýka a návrhami na zlepšenie.
Vedoucí práce: Vratislav Izák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses