80 let centrálního bankovnictví na českém území - Ďurišová, Michala; Koderová, Jitka; Čajka, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Diplomová práce popisuje vývoj centrálního bankovnictví na českém území za posledních 80 let (1926-2006). Postupně jsou vymezeny nejdůležitější aspekty fungování centrálního bankovnictví na českém území a nejdůležitější změny, které v průběhu vývoje nastaly. Následuje analýza situace v současném centrálním bankovnictví a moderní problémy, se kterými se centrální banka setkala. Závěrečná část pojednává o otázce vstupu ČR do EMU a s tím souvisejících dopadech na centrální bankovnictví.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses