Cílování inflace v České republice a v Polsku a jeho hodnocení pomocí ztrátové funkce centrální banky - Berková, Lenka (2007)
Práce se snaží zhodnotit režim cílování inflace v České republice a v Polsku od jeho zavedení až do současnoti. Jako zvláštní způsob zhodnocení úspěšnosti tohoto režimu je zvolena ztrátová funkce centrální banky, která matematicky zhodnocuje úspěšnost centrální banky při dosahování svých cílů.