VLIV POLITICKÉHO CYKLU NA VÝVOJ SYSTÉMU SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ PO ROCE 1990 V ČR - Mošovská, Veronika; Adamec, Václav; Gregor, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Cílem práce je zaměřit se na vývoj sociálního systému, resp. zaměřit se na výši výdajů na sociální politiku v určitých fázích politického cyklu. Dále budu zkoumat rozdíly v opatřeních sociálního charakteru ať už v předvolebním či povolebním období různých vlád. V závěru by mělo vyplynout, zda-li skutečně vývoj sociálních dávek závisí na politickém vývoji, popřípadě v jaké míře, a rovněž by mělo být zřejmé, zda-li středopravá vláda, u které se předpokládá sociální zabezpečení v menším rozsahu než u vlády levicové (středolevé), se v oblasti sociální politiky chová méně velkoryse.
Vedoucí práce: Václav Adamec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses