Vliv jazykových znalostí na pohyb pracovních sil po EU - Schnierlová, Jana; Adamec, Václav; Nováček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Práce hodnotí, jaký vliv má znalost cizích jazyků na pohyb pracovních sil v rámci Evropské unie. Teoretická část vysvětluje příčiny vzniku jazykové bariéry a zabývá se pracovními trhy některých členských států Evropské unie. Analytická část vyvozuje závěry vlivu jazykových znalostí a jazykového vzdělání občanů Evropské unie na mobilitu pracovních sil po evropských trzích práce. Závěry jsou založeny na základě provedeného výzkumu jazykových znalostí obyvatel členských států Evropské unie a na statistice o pohybu pracovních sil v rámci členských zemí.
Vedoucí práce: Václav Adamec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses