Strategie kvalifikovaného investora na trhu nemovitostí - Mareš, Jakub (2007)
Tato práce se zabývá strategií investování do nemovitostí prostřednictvím speciálních fondů kvalifikovaných investorů. Analyzuje ekonomickou podstatu těchto investic a otázky související s jejich výnosností a rizikem. Dále specifikuje organizační uspořádání investičního procesu v zahraničí i v České republice a uvádí hlavní trendy investičního odvětví. V praktické části práce je vytvořena modelová investiční strategie nemovitostního fondu kvalifikovaných investorů, na kterou navazuje kapitola věnovaná vytváření plánu peněžních toků modelového fondu.