Ražebné a financování ČNB - Hradil, Pavel; Koderová, Jitka; Štork, Zbyněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce definuje jednotlivé koncepty ražebného jako je monetární ražebné, ražebné v podobě nákladů ušlé příležitosti a ražebné na bázi cash flow. Analyzuje výnosy, které Česká národní banka získává na základě emisního monopolu v období let 2000-2006. Analýza se zabývá monetárním ražebným, ražebným v podobě nákladů ušlé příležitosti a hospodářským výsledkem centrální banky. A nakonec diskutuje dopad vstupu ČR do eurozóny na hospodaření ČNB.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses