Vliv eura na ekonomiku empiricko-komparativní pohled - Soukup, Ladislav; Adamec, Václav; Urban, Luděk, 1927-2013; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Práce se zabývá vlivem eura na ekonomiku. V teoretické části je popsána optimální teoretická zóna a fungování Hospodářské a měnové unie (HMU) i její vznik. Dále jsou zde zmíněna data za země, které do eurozóny nevstoupily a jejich komparace s eurozónou. Cílem práce je popsat vliv eura na země, které euro přijaly a které ne. Analyzoval jsem zejména hlavní ekonomické agregáty jako inflaci, růst zaměstnanosti, reálný růst HDP a platební bilanci. Neprokázal jsem jednoznačně ní vliv eura na ekonomiku zemí, které euro přijaly.
Vedoucí práce: Václav Adamec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses