Možnosti integrace zdanění příjmů jednotlivců a pojistného v České republice - Blahníková, Šárka (2007)
Ve své práci se zabývám možnostmi sjednocení daně z příjmů fyzických osob a pojistného v České republice. Charakterizuji výhody jednotného integrovaného systému a vymezuji potřebné kroky k uskutečnění této reformy. Porovnávám daň z příjmů a obojí pojistné v České republice. Navrhuji, jak by se mohl zjednodušit proces výběru a vyměření. Nakonec sleduji dopady zavedení modelu na poplatníky a státní rozpočet.