Modely s racionálním očekáváním. - Bechyňák, Petr (2007)
Práce popisuje vývoj konceptu mekonomického očekávání od extrapolativního, přes adaptivní až po racionální, včetně modelů, v nichž byla tato očekávání použita. V druhé části je odvozen a popsán model, využívající právě racionální očekávání. Tento agregovaný makroekonomický model je pak aplikován na prostředí ČR. Je zde testován i samotný předpoklad racionálního očekávání, což je myšlenka novější, než samotný model.