Modely s racionálním očekáváním. - Bechyňák, Petr; Pánková, Václava, 1949-; Havrlant, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Práce popisuje vývoj konceptu mekonomického očekávání od extrapolativního, přes adaptivní až po racionální, včetně modelů, v nichž byla tato očekávání použita. V druhé části je odvozen a popsán model, využívající právě racionální očekávání. Tento agregovaný makroekonomický model je pak aplikován na prostředí ČR. Je zde testován i samotný předpoklad racionálního očekávání, což je myšlenka novější, než samotný model.
Vedoucí práce: Václava Pánková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses