Individuálne investovanie v ČR - Fedorik, Peter (2007)
Práce analyzuje strukturu úspor českých domácností v posledních letech a zaměřuje se na kolektivní investování ve formě podílových fondů a individuální investování do cenných papírů. Práce se snaží identifikovat příčiny současné vysoké obliby podílových fondů, naproti relativně velmi malé části úspor českých domácností směrujících přímo do cenných papírů.