Analýza nástrojů propopulační politiky - Holzmanová, Petra; Klazar, Stanislav, 1974-; Weberová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Většina moderních států si uvědomuje nutnost zachování určité výše plodnosti, která jí tak zabezpečí přírůstek nové generace, zachování národní identity a dané sociální úrovně. Proto je směrována rodinám či párům smýšlejících o založení rodiny určitá podpora, která ohodnocuje jejich rodičovské role a částečně kompenzuje náklady, které s narozením potomka, jako neaktivního člena rodiny, vznikají. Práce vypovídá o nástrojích představujících přísun finančních prostředků rodinám smýšlejících o založení či rozšíření rodiny.První kapitola se zaobírá teorií populační politiky a charakteristice nástrojů využívaných v zemích OECD. Dále jsou tyto nástroje charakterizovány pro Českou republiku, přičemž práce vrcholí propojením jednotlivých systémů.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; příspěvek na bydlení; populační politika; diplomové práce; housing subsidies; population policy; master's theses