Využití kalkulací při vyhodnocení výše recyklačních příspěvků v kolektivním systému pro zpětný odběr elektrozařízení - Hamáčková, Veronika (2007)
Práce se zabývá problematikou financování zpětného odběru elektrozařízení ve společnosti, jež zajišťuje kolektivní plnění zákonných povinností výrobců elektrozařízení. Předmětem je analýza nákladů a výnosů společnosti provozující kolektivní systém za stávajících legislativních podmínek České republiky. Cílem práce je s využitím teoretických znalostí navrhnout metodiku pro kalkulaci nákladů a vyhodnocení výše recyklačních příspěvků za uplynulé období. Zabývá se také stanovením předběžné kalkulace nákladů a její vazby na rozpočty nákladů.