České a mezinárodní cizinecké právo v evropských a širších souvislostech - Koukal, Jan; Drhlík, Alois, 1929-; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se zabývá významem a vývojem vízového styku v mezinárodních vztazích, včetně charakteristiky vízového styku České republiky s vybranými státy. Zobrazuje dopady vstupu ČR do EU na tuto oblast. Rovněž analyzuje aktuální situaci procesu integrace evropských zemích do Schengenského systému, azylovou politiku a vybrané otázky v oblasti migrace na území ČR. Použití statistických údajů z oblasti migrace dotváří realistický pohled.
Vedoucí práce: Alois Drhlík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; vízová politika; cizinecké právo; diplomové práce; visa policy; aliens law; master's theses