Veřejné zakázky v autobusové dopravě v rámci dopravní obslužnosti - Vlachynská, Hana (2007)
Ve své diplomové práci jsem se věnovala problematice veřejných zakázek v autobusové dopravě. První část obsahuje právní hlediska, která upravují danou problematiku. Ve druhé části jsou popsány náklady životního cyklu jako metoda hodnocení veřejných zakázek, která je doporučována sdružením německých dopravních podniků při vyhodnocování výběrových řízení. V analytické části jsem rozebrala výběrové řízení na nákup 50 autobusů vypsané Dopravním podnikem hl. města Prahy a aplikovala na toto řízení teorii nákladů životního cyklu. Nakonec jsem navrhla fiktivní výběrové řízení, vyhodnotila jej pomocí metody nákladů životního cyklu a pokusila se dokázat přednosti této metody, jejíž použití by mohlo z velké části přispět k transparentnosti výběrových řízení v autobusové dopravě a jednak by pomohlo získat zadavateli nejvýhodnější vozidlo na celou dobu užívání.