Hodnocení konvergence české ekonomiky k ekonomikám EU 15 - Rybníček, Josef; Jílek, Jaroslav, 1931-2007; Milouš, Vojta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Práce analyzuje proces reálné konvergence české ekonomiky k průměrné úrovni ekonomik EU 15 v letech 1999 až 2005 na základě vzájemně srovnatelných kriterií výkonnosti. Analýza změn vzájemných relací ve výkonnosti jednotlivých států EU 25 potvrzuje, že česká ekonomika co do výkonnosti dohání ekonomiky vyspělejší, ale její náskok před ekonomikami zaostalejšími se snižuje. Z výsledků hierarchické shlukové analýzy vyplývají změny v charakteru podobnosti ekonomik mezi lety 1999 a 2005.
Vedoucí práce: Jaroslav Jílek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses