Sezónnost v časových řadách nezaměstnanosti - Cvejnová, Klára (2006)
Tato diplomová práce je zaměřená na aplikaci modelování časových řad se sezónní složkou založené na Boxově-Jenkinsově metodologii pro konkrétní data, kterými jsou měsíční časové řady počtu nezaměstnaných v jednotlivých okresech České republiky v letech 1992 až 2005. Nedílnou součástí této práce je i teoretický popis problematiky modelování sezónních časových řad a identifikace periodicity.