Sezónnost v časových řadách nezaměstnanosti - Cvejnová, Klára; Arltová, Markéta, 1970-; Radkovský, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2006)
Tato diplomová práce je zaměřená na aplikaci modelování časových řad se sezónní složkou založené na Boxově-Jenkinsově metodologii pro konkrétní data, kterými jsou měsíční časové řady počtu nezaměstnaných v jednotlivých okresech České republiky v letech 1992 až 2005. Nedílnou součástí této práce je i teoretický popis problematiky modelování sezónních časových řad a identifikace periodicity.
Vedoucí práce: Markéta Arltová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses