Analýza životního cyklu ve společnosti ŠKODAEXPORT a. s. - Roubíčková, Jana; Černá, Jitka; Holub, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Předložená práce se věnuje problematice analýzy životního cyklu firmy. Možnost uplatnění závěrů teorie analýzy životního cyklu zde dává předpklad k uvědomění si nutnosti provádět změny, a tak zabránit a případně podstatně oddálit okamžik, který teorie životního cyklu nazývají počátkem fáze poklesu. Pokud se jejímu nástupu již nepodaří zabrání, znalost zásad stále umožňuje tuto ? z hlediska života firmy ? kritickou situaci řešit tak, aby byla nastoupena fáze nová ? vzrůstající. Využití znalostí umožňuje firmě aktivně a včas řídit životní cyklus s cílem dosahování stabilního růstu. Firmy by se tedy měly snažit o aktivní řízení svého životního cyklu!
Vedoucí práce: Jitka Šlechtová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses