Komparace minimální mzdy a životního minima - Bártíková, Hana (2007)
Práce se zabývá vztahem životního minima a minimální mzdy během vývoje po roce 1989. Zkoumá vliv jejich vzájemné relace na růst nezaměstnanosti.