Analýza financování zdravotnictví v ČR - Zatloukalová, Jana (2007)
Práce pojednává o problému českého zdravotnictví - jeho financování. Charakterizuje jednotlivé zdravotnické systémy a jejich financování, podrobněji pak hodnotím současnou situaci v České republice a vývoj zdravotnictví v posledních několika letech. V další části práce hledá možnosti nápravy a analyzuje reformní návrhy současných největších politických stran a přibližuje jejich dopad. Cílem práce je nalezení optimálního řešení pro současný stav.