Testování Grangerovy kauzality mezi akciovými indexy a HDP - Nejman, Milan (2007)
Cílem diplomové práce je pomocí nástrojů ekonometrické analýzy otestovat vztah Grangerovy kauzality mezi vývojem akciových indexů a HDP v České republice, Německu a Velké Británii. Neméně důležitou součástí je popsání jednotlivých teoretických východisek, zvážení různých argumentů pro a proti existenci tohoto vztahu.