Testování Grangerovy kauzality mezi akciovými indexy a HDP - Nejman, Milan; Hušek, Roman, 1936-2022; Pelikán, Jan, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Cílem diplomové práce je pomocí nástrojů ekonometrické analýzy otestovat vztah Grangerovy kauzality mezi vývojem akciových indexů a HDP v České republice, Německu a Velké Británii. Neméně důležitou součástí je popsání jednotlivých teoretických východisek, zvážení různých argumentů pro a proti existenci tohoto vztahu.
Vedoucí práce: Roman Hušek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses