Institucionální a ekonomické problémy obchodování emisemi v České republice - Boreš, Ondřej; Jílková, Jiřina, 1956-2022; Chmelík, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Změna klimatu, na kterou má pravděpodobně vliv i rostoucí objem skleníkových plynů v atmosféře, má negativní dopad na životní podmínky na celé Zemi. Politickou reprezentací bylo přijato emisní obchodování, jako nástroj k dosažení redukčních cílů. Diplomová práce analyzuje institucionální a ekonomické problémy systému emisního obchodování po dvou letech fungování. Je věnována především situaci v České republice v kontextu Evropské unie. V úvodu diplomové práce je teoreticky popsána problematika změn klimatu včetně ekonomických dopadů. V praktické časti je analyzováno institucionální zabezpečení Evropského systému emisního obchodování (EU ETS) jako hlavního nástroje EU sloužícího k redukci emisí skleníkových plynů.
Vedoucí práce: Jiřina Jílková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses