Finanční analýza podniku BIOFERM - lihovar Kolín, a.s. - Janatová, Lenka (2007)
Diplomová práce je zaměřena na finanční analýzu a hodnocení finančního zdraví společnosti BIOFERM ? lihovar Kolín, a.s. za období pěti let 2002 ? 2006. V teoretické části jsou popsány metody finanční analýzy a predikční modely, které jsou následně v druhé praktické části využity k samotnému hodnocení analyzovaného podniku. Součástí praktické části je charakteristika odvětví, ve kterém podnik působí, charakteristika sledovaného podniku a zhodnocení jeho finanční situace pomocí horizontální a vertikální analýzy výkazů, poměrové analýzy, Altmanova bankrotního modelu, Kralickova Quicktestu a Grünwaldova bonitního modelu.