Finanční analýza podniku BIOFERM - lihovar Kolín, a.s. - Janatová, Lenka; Rauš, Jiří, 1967-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Diplomová práce je zaměřena na finanční analýzu a hodnocení finančního zdraví společnosti BIOFERM ? lihovar Kolín, a.s. za období pěti let 2002 ? 2006. V teoretické části jsou popsány metody finanční analýzy a predikční modely, které jsou následně v druhé praktické části využity k samotnému hodnocení analyzovaného podniku. Součástí praktické části je charakteristika odvětví, ve kterém podnik působí, charakteristika sledovaného podniku a zhodnocení jeho finanční situace pomocí horizontální a vertikální analýzy výkazů, poměrové analýzy, Altmanova bankrotního modelu, Kralickova Quicktestu a Grünwaldova bonitního modelu.
Vedoucí práce: Jiří Rauš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses