Logistika maloobchodu - Meluzín, Michal (2007)
Práce se snaží zdůraznit vzrůstající význam kvalitního zajištění logistiky jakožto rozhodujícího faktoru diferenciace výrobků a služeb. Snaží se nastínit význam a obsah tohoto pojmu, s cílem přiblížit důležitost logistických procesů. Primárně je pak práce zaměřena na logistické funkce v oblasti maloobchodu, její hlavní částí je případová studie, popisující úspěšnou aplikaci logistiky v malé příměstské samoobsluze.