Aktuální problémy likvidity podniku s aplikací na podnik - Kudela, Petr (2007)
Práce je zaměřena na zhodnocení možných způsobů monitorování a řízení likvidity podniku. Hodnotí hojně používané poměrové a rozdílové ukazatele a upozorňuje na jejich nedostatky z hlediska analýzy likvidity. Jako alternativu navrhuje monitorování budoucího vývoje peněžních toků. Poznatky z teoretické části jsou aplikovány při analýze likvidity podniku CENTROPROJEKT a.s.