Analýza činnosti a cíle Hospodářské komise OSN pro Afriku - Krajníková, Hana (2006)
Práce seznamuje s aktuální tématikou Hospodářské komise OSN pro Afriku na pozadí její současné ekonomické a sociální situace. Popisuje a analyzuje její možnosti a postavení v rámci řešení afrických problémů. Zabývá se současnou ekonomickou situací v Africe a charakterizuje Hospodářskou komisi pro Afriku, analyzuje její činnost a seznamuje s programy a iniciativami vytvářenými pro další rozvoj Afriky, zabývá se oblastí partnerství a spolupráce, seznamuje s vývojem regionální integrace a podává obraz o spolupráci s dalšími institucemi. Dále se zabývá plněním Rozvojových cílů tisíciletí v Africe.