Analýza činnosti a cíle Hospodářské komise OSN pro Afriku - Krajníková, Hana; Hitzgerová, Gabriela, 1944-; Borgstrom, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Práce seznamuje s aktuální tématikou Hospodářské komise OSN pro Afriku na pozadí její současné ekonomické a sociální situace. Popisuje a analyzuje její možnosti a postavení v rámci řešení afrických problémů. Zabývá se současnou ekonomickou situací v Africe a charakterizuje Hospodářskou komisi pro Afriku, analyzuje její činnost a seznamuje s programy a iniciativami vytvářenými pro další rozvoj Afriky, zabývá se oblastí partnerství a spolupráce, seznamuje s vývojem regionální integrace a podává obraz o spolupráci s dalšími institucemi. Dále se zabývá plněním Rozvojových cílů tisíciletí v Africe.
Vedoucí práce: Gabriela Hitzgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses