Galerie v Praze a cestovní ruch - Sýkorová, Eva (2007)
Práce charakterizuje oblast kulturního turismu a analyzuje činnost galerií v Praze. Zabývá se otázkou financování galerií. Případové studie Galerie Rudolfinum rozebírá aspekty propagace výstavy. Diplomová práce pojednává také o galerijní pedagogice,aukcích a nových vývojových tendencích v oblasti umění.