Brownfields - Grametbauer, Petr (2007)
Tato diplomová práce se věnuje problematice brownfields. Definuje pojem brownfields a popisuje jeho jednotlivé typy. Dále se zabývá trendy, které tuto problematiku doprovází a zkoumá možné přístupy k řešení brownfields. Součástí je analýza přístupů vybraných zemí k řešení tohoto tématu. Vzhledem k příležitosti čerpání finančních prostředků EU v programovacím období 2007 - 2013, která je České republice přislíbena, analyzuje též možnosti jejich částečného využití v oblasti regenerace brownfields. Poslední část se věnuje rozboru 4 případových studií s nástinem jejich řešení.