Současné trendy v letecké dopravě se zaměřením na evropský prostor - Pecáková, Iva; Vošta, Milan, 1962-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Odvětví civilní letecké dopravy se v současné době dynamicky rozvíjí a stále významněji konkuruje tradičnějším formám dopravy. Práce se zaměřuje na analýzu současného fungování odvětví a na identifikaci aktuálních vývojových trendů. Východiskem pro analýzu je porozumění specifikům zasazení letecké dopravy do kontextu celého dopravního sektoru a pochopení jeho osobitého historického vývoje. Pro analýzu je zvolena perspektiva evropského regionu ? jednoho ze světových center letecké dopravy, které dnes nadto vytváří intenzivní tlak na další rozvoj odvětví. Analýza ukazuje, jaké konkrétní trendy se dnes v odvětví letecké dopravy projevují a jakým způsobem budou odvětví formovat v blízké budoucnosti.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; konkurence; Evropa; letecká doprava; diplomové práce; competition; Europe; air transportation; master's theses