Úloha námořní přepravy v mezinárodní logistice - Matějíčková, Petra; Sato, Alexej, 1952-; Schwarc, Vítězslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Diplomová práce se zabývá úlohou a významem námořní přepravy zboží v globálním měřítku. V teoretické části je zmíněna právní úprava námořní přepravy, nejčastěji používané přepravní dokumenty a mezinárodní organizace jako forma spolupráce v této oblasti. Praktická část se zaměřuje na jednotlivé typy lodí, vymezení přepravních tras a porovnávání nejvýznamnějších světových přístavů. Okrajově je vystižena i situace námořní přepravy v České republice.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses