Aktivity EU v oblasti odpadů a jejich implikace pro vybrané státy EU a Českou republiku - Gregor, Martin (2007)
Práce zpracovává téma aktivit Evropské unie v oblasti odpadového hospodářství a implikaci unijní legislativy v podmínkách národních právních řádů ve vybraných členských státech EU (Velká Británie, Německo, Belgie, Švédsko, Španělsko, Francie, Itálie a Česká republika). Soustředí se především na oblast sběru, zpracování a likvidaci komunálního odpadu, odpadu z obalů, elektrických zařízení a autovraků. Dále se zabývá analýzou podmínek pro skládkování v jednotlivých členských státech.