Spolupráce ČR a SRN v rozšířené EU - Hrnčiříková, Michala (2007)
Práce se zabývá vývojem česko-německých ekonomických vztahů od období druhé světové války až po současnost. Zaměřuje se na formování komoditní struktury ve vzájemném obchodě v průběhu 90. letech a zkoumá pokračování intenzity vztahů v rozšířené EU. Zdůrazňuje vzájemnou obchodní a kapitálovou spolupráci v období společného tříletého působení v Evropské unii.